Як правильно тримати палички для суші?

Як правильно тримати палички для суші?

Зазвичай в закладах зі східною кухнею гостям пропонуються адаптовані палички для їжі. Вони мають спеціальний фіксатор, який дозволяє зручно тримати і користуватися прибором. За необхідності працівники закладу можуть пояснити як їсти паличками

Види паличок для суші

  • Японські. Виготовлені із бамбуку та мають зручний розмір. Часто вони з’єднані посередині і мають коротку довжину. Це пояснюється етикетом трапези в Японії, оскільки тарілка має бути максимально близько до роту. 
  • Китайські. Вони набагато довші, ніж японські палички і призначені для колективного прийому їжі. Такі прибори дозволяють дістати суші з середини столу. 
  • Корейські. Їх виготовляють з металу. Такі палички призначені для офіційних прийомів гостей. 

В країні сонця вважається, що використання паличок тренує дрібну мускулатуру рук. Завдяки цьому розвивається моторика та інтелектуальні здібності. Тому в Японії мистецтву їсти паличками навчають це змалку. Також, якщо навчитись правильно користуватись такими приборами, то можна не лише їсти за їх допомоги, а й змішувати компоненти страв, соуси і розділяти їжу на шматки. 

Як тримати палички для суші?

Перед тим, як вчитися їсти японськими приборами, необхідно освоїти як правильно тримати палички для суші.

  • Спершу треба взяти одну паличку і зажати її між великим та вказівним пальцями.
  • Другу паличку необхідно нажати кінчиками вказівного та великого пальців. За виглядом це нагадує пінцет.
  • Верхню паличку можна рухати вказівним пальцем.
  • Нижня паличка, на відміну від верхньої, не повинна рухатися. Її необхідно підтримувати великим пальцем.

Як їсти китайськими паличками?

Довгі і зручні китайські палички комфортно лягають в руку. З ними легко зрозуміти як їсти суші та тримати будь-який шматок страви. Завдяки широкому охвату та довжині їжу можна дістати з будь-якого краю столу. 

  • Спершу необхідно вкласти одну паличку між вказівним та великим пальцем. Вона повинна впиратися між безіменним пальцем та мізинцем. 
  • Другу паличку потрібно утримувати великим та вказівним пальцями. А за допомогою середнього пальця можна рухати верхньої паличкою, брати та утримувати нею їжу.

Слід пам’ятати, що спершу руки будуть боліти через не звичку і напруженість дрібних м’язів. Проте кілька тренувань допоможуть майстерно володіти приборами і з легкістю споживати суші та роли.