Зазвичай в закладах зі східною кухнею гостям пропонуються адаптовані палички для їжі. Вони мають спеціальний фіксатор, який дозволяє зручно тримати і користуватися прибором. За необхідності працівники закладу можуть пояснити як їсти паличками.
Види паличок для суші
- Японські. Виготовлені із бамбуку та мають зручний розмір. Часто вони з’єднані посередині і мають коротку довжину. Це пояснюється етикетом трапези в Японії, оскільки тарілка має бути максимально близько до роту.
- Китайські. Вони набагато довші, ніж японські палички і призначені для колективного прийому їжі. Такі прибори дозволяють дістати суші з середини столу.
- Корейські. Їх виготовляють з металу. Такі палички призначені для офіційних прийомів гостей.
В країні сонця вважається, що використання паличок тренує дрібну мускулатуру рук. Завдяки цьому розвивається моторика та інтелектуальні здібності. Тому в Японії мистецтву їсти паличками навчають це змалку. Також, якщо навчитись правильно користуватись такими приборами, то можна не лише їсти за їх допомоги, а й змішувати компоненти страв, соуси і розділяти їжу на шматки.
Як тримати палички для суші?
Перед тим, як вчитися їсти японськими приборами, необхідно освоїти як правильно тримати палички для суші.
- Спершу треба взяти одну паличку і зажати її між великим та вказівним пальцями.
- Другу паличку необхідно нажати кінчиками вказівного та великого пальців. За виглядом це нагадує пінцет.
- Верхню паличку можна рухати вказівним пальцем.
- Нижня паличка, на відміну від верхньої, не повинна рухатися. Її необхідно підтримувати великим пальцем.
Як їсти китайськими паличками?
Довгі і зручні китайські палички комфортно лягають в руку. З ними легко зрозуміти як їсти суші та тримати будь-який шматок страви. Завдяки широкому охвату та довжині їжу можна дістати з будь-якого краю столу.
- Спершу необхідно вкласти одну паличку між вказівним та великим пальцем. Вона повинна впиратися між безіменним пальцем та мізинцем.
- Другу паличку потрібно утримувати великим та вказівним пальцями. А за допомогою середнього пальця можна рухати верхньої паличкою, брати та утримувати нею їжу.
Слід пам’ятати, що спершу руки будуть боліти через не звичку і напруженість дрібних м’язів. Проте кілька тренувань допоможуть майстерно володіти приборами і з легкістю споживати суші та роли.