Рол Морська зірка: новий рол у меню AppFood

Рол Морська зірка: новий рол у меню AppFood

Засновник ресторану швидкого харчування у Львові AppFood Рафал Шиманський та шеф-повар AppFood Роман Скрипа діляться рецептом приготування нового ролу з шанувальниками страв японської кухні, меню AppFood, чи ба додатку AppFood у відосі #3 Ти в темі. Це суші заокеанського смаку в авторській інтерпретації Романа під назвою Морська зірка. 

Склад ролу Морська зірка

Для приготування ролу потрібно підготувати креветку у темпурі, сир, та не якийсь, а французький сир брі. Звісно, вибір за вами, що у рола класти, та за рецептом Романа все ж краще закупитись брі. Пліснява скоринка має виражену гірчинку, саме тому Роман і зупинився на цьому варіанті сиру. 

Попри те, що назва страви відносить глядачів Ти в темі до морських берегів та глибин, де вдалось прихопити з собою тигрову креветку, для ідеального ролу Морська зірка потрібен повітряний рис, крім звичайного рису. Секретним інгредієнтом є пюре з манго та маракуї — та засушені водорості норі? Ну і гумор Рафала та чарівні руки Романа.  

Як приготувати

Уже зварений рис викладають на засушене листя норі. Тонкими скибочками нарізають завчасно підготовлений сир брі неспішними рухами, оскільки сир брі за консистенцією схожий на плавлений сир. Перше ніж викладати сир на рівну поверхню вареного рису, його перерізають по горизонталі, та викладають знову-таки по горизонталі у центральну частину робочої площини. Поруч з сиром брі викладають креветку. 

Цих інгредієнтів достатньо для того, щоб почати процес скручування рола за допомогою бамбукової циновки, макісу. Якщо вдалось скрутили рол у правильну форму, щоб начинками була не загорнута у норі, а, навпаки, огортала водорості, залишивши їх всередині, це, за словами Романа, 70% готової страви. 

Наступним етапом приготування ролу є його подача. Нарізають скручений рол на рівні за розмірами шматочки, та викладаються на тарілку у вертикальному положенні, щоб внутрішня частина рола була доступною для огляду.

Прикрашають рол вершковим крем-сиром, який видавлюється на верхню частину ролу за допомогою корнету, спеціального кондитерського мішка. Додатково прикрашається рол пюре з манго і маракуї. Пюре поливається на вершковий крем-сир, насичуючи його новим смаком. Композицію посипають повітряним рисом. 

Швидка доставка AppFood

Під час зйомок Рафал та Роман жартують, відповідаючи на FAQ, як-от, як саме зберігати суші. Процес приготування суші має приносити задоволення, як і його смак, тому краще замовити суші в AppFood двічі, ніж зберігати у холодильнику чи морозильній камері, де рис затвердіє. 

Залайкайте нове меню AppFood

Перше ніж приготувати своє перше суші з Рафалом та Романом, підпишіться на тематичний Youtube-канал Ти в темі, та поставте вподобайку. Для чого? Звісно, щоб зловити наступний відос, поки смакуватимете новинку з меню AppFood.