Калорійність суші: Філадельфія, Тигровий дракон та інші екзотичні роли

Калорійність суші: Філадельфія, Тигровий дракон та інші екзотичні роли

Калорійність страв, у тому числі суші, залежить від компонентів, які входять до її складу. Найпоширенішими є рецепти суші у класичному виконанні, та все ж завдяки близькому знайомству зі стравами азіатської кухні через AppFood з’являється все більше шанувальників незвичайних для української кухні поєднань інгредієнтів. 

Суші Філадельфія є одним з найбільш популярних різновидів ролів в Україні, який прийдеться до смаку не тільки цінителям японської кухні, але й тим, хто вперше скуштував спеціально відварений рис, засушене листя норі зі стейком лосося. 

Класичний рецепт суші, або сусі, як ще називають традиційну страву японської кухні, складається з вершкового сиру, відомого як Філадельфія. Крім лосося та сиру, у страву додається ще свіжий огірок та зелене пір’я цибулі. 

Суші Філадельфія, калорійність якого складає десь 142 Ккал на 100 г продукту, є досить ситною стравою, враховуючи те, що одна порція з 6 ролів масою 250 г стане ідеальним варіантом обіду або вечері для прихильників правильного харчування. Калорійність суші Філадельфія залежить від рецепта, і може складати від 300 Ккал до 500 Ккал на 100 г продукту. 

Низька калорійність суші Філадельфія пов’язана з мінімальним вмістом жирів, та є ілюстрацією стилю життя японців, що віддають перевагу збалансованому харчуванню та їжі з максимальним вмістом корисних мікроелементів. 

Харчова цінність складових суші

Згідно з класичними рецептами, калорійність суші в Японії складає від 20 Ккал до 130 Ккал на 100 г продукту. Уже в Україні та інших європейських країнах суші будуть більш калорійними, від 70 до 300-400 Ккал, підраховуючи калорії всіх інгредієнтів.

Якщо калорійність рису складає десь 122 Ккал на 100 г продукту, то вже креветки будуть більш калорійними, до 160 Ккал. Енергетична цінність ікри летючої риби складає 240 Ккал. Звісно, суші з лососем та авокадо містять більше калорій, та все ж вони насичують організм Омега-3 та мононенасиченими жирними кислотами. 

Рис містить не тільки вуглеводи, але й магній, цинк, вітаміни групи B та E. Засушене листя норі є джерелом кальцію, заліза та йоду. Риба та морепродукти дають організму необхідні незамінні амінокислоти. Інгредієнти суші насичують організм білками та вуглеводами, в меншій кількості жирами. Найбільш калорійними вважають знову-таки вершковий сир, копчену рибу та ікру. 

Насичена поживними речовинами, мінералами та вітамінами їжа приносить радість та укріплює фізичне здоров’я людини.